ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Η ιστιοπλοΐα, η αναψυχή και το παιχνίδι στην θάλασσα, βελτιώνουν την υγεία - τόσο την ψυχική όσο και την σωματική. Διδάσκουν σημαντικά μαθήματα ζωής για το σεβασμό και τη συνεργασία. Προωθούν την ισότητα για όλους και γεφυρώνουν τις διαφορές μεταξύ των ανθρώπων.
Μέχρι τώρα, οι διακοπές και οι δραστηριότητες με ιστιοπλοϊκά σκάφη απευθύνονται κυρίως στους ανθρώπους από 25-45 ετών, χωρίς μικρά παιδιά, χωρίς προβλήματα στην όραση ή την ακοή, στους σωματικά ικανούς.
Η εταιρεία μας, γνωρίζοντας την θεραπευτική και την «κοινωνικοποιητική» αξία της αναψυχής, στο πλαίσιο της δραστηριότητας της για τη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των ανθρώπων μεγαλύτερης ηλικίας, των ανθρώπων με ανικανότητες ή αναπηρίες, όσων είναι παραδοσιακά αποκλεισμένοι από αυτές τις δραστηριότητες, προσφέρει σε συνεργασία με αθλητικούς συλλόγους και με αναγνωρισμένους εκπαιδευτές, «Ιστιοπλοϊκές Εξορμήσεις» από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο κάθε χρόνου.
Στόχοι του προγράμματος αυτού είναι η αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου όλων των ανθρώπων επί ίσοις όροις, η γνωριμία με τις ελληνικές θαλάσσιες ομορφιές, η ανακάλυψη εναλλακτικών τρόπων διακοπών, η εκπαίδευση και η δημιουργία ενδιαφερόντων για την ενασχόληση τους με αθλητικές δραστηριότητες, όπως αυτή της ιστιοπλοΐας.
Όσοι συμμετάσχουν θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τρόπους και δυνατότητες να ξεφύγουν από την καθημερινότητα, να απαλλαγούν έστω και για λίγο από το περιβάλλον και τα εμπόδια της πόλης, αλλά και να δημιουργήσουν φιλίες και γνωριμίες, καλλιεργώντας αξίες όπως αυτές της ομαδικότητας και της άμιλλας.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΑΞΙΔΙΟΥ-ΚΟΣΤΟΣ

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν πρέπει να δημιουργήσουν μια ομάδα από πέντε μέχρι οκτώ άτομα (ανεξάρτητα ηλικίας ή φυσικής ικανότητας), και να επικοινωνήσουν με την εταιρεία μας για να «κλείσουν» την εβδομάδα (ή τις εβδομάδες) που επιθυμούν.
Εφ όσον υπάρχει διαθεσιμότητα, θα πρέπει να στείλουν προκαταβολή το μισό του συνολικού κόστους με κατάθεση στον Τραπεζικό λογαριασμό μας, και το υπόλοιπο μισό θα το καταβάλλουν πριν την αναχώρηση-απόπλου του σκάφους.
Η απόδειξη κατάθεσης της προκαταβολής και η ταυτότητά τους ή το διαβατήριό τους είναι απαραίτητα για την επιβίβασή τους στο σκάφος κατά την ημέρα αναχώρησης.
Αν για οποιοδήποτε λόγο οι συμμετέχοντες δεν προσέλθουν την ημέρα της εκδρομής στο σκάφος, το ποσό της προκαταβολής συμμετοχής δεν επιστρέφεται. Όσοι «κλείσουν» κάποια εβδομάδα δεν μπορούν εκ των υστέρων να ζητήσουν αλλαγή της ημερομηνίας του ταξιδιού τους, εκτός κι αν υπάρξει δυνατότητα αμοιβαίας ανταλλαγής με κάποιους άλλους ή υπάρχουν «ελεύθερες» άλλες ημερομηνίες.
Κάθε ομάδα που θα «κλείσει» μια εβδομάδα, θα πρέπει να καταβάλει το ποσό των 3.910,00 ευρώ ανά εβδομάδα για τους μήνες Μάιο, Ιούνιο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο και 4500,00 ευρώ για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο. Αυτό το ποσό συμπεριλαμβάνει το κόστος ενοικίασης του σκάφους, τους φόρους και την ασφάλεια, το πρωινό, καθώς και την αποζημίωση του εκπαιδευτή-κυβερνήτη του σκάφους. Το κόστος αυτό μοιράζεται στα άτομα που συμμετέχουν.
Για παράδειγμα, σε μια ομάδα 8 ατόμων, μια εβδομαδιαία εξόρμηση τον μήνα Ιούνιο, θα κοστίσει κατ άτομο 488,75 ευρώ, ήτοι 69,82 ευρώ την ημέρα.
Κατόπιν συνεννόησης μπορούμε να αναλάβουμε και την υπόλοιπη διατροφή καθώς και την μεταφορά από-προς το σκάφος με πολύ μικρή επιβάρυνση.
Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί ανάλογα με τις ανάγκες ή τις επιθυμίες της ομάδας προσαρμόζοντας ανάλογα το κόστος.
Για παράδειγμα μπορούν να οργανωθούν και τριήμερες εξορμήσεις (είτε σε Παρασκευοσαββατοκύριακα είτε σε καθημερινές) με ανάλογη μείωση του κόστους συμμετοχής στο μισό.
Μπορεί επίσης να διευρυνθεί σε περισσότερες της μιας εβδομάδας.
Η εταιρεία μας μπορεί επίσης να αναλάβει την μετακίνηση σας από και προς το αεροδρόμιο ή το ξενοδοχείο σας  ή από κάποιο κεντρικό σημείο της Αθήνας, με ειδικό (προσβάσιμο) μίνι βαν, χωρίς επί πλέον επιβάρυνση
Το "
SOLIS INVICTIS" είναι ένα σκάφος κατάλληλο για όλους
Όλοι οι άνθρωποι μπορούν να απολαύσουν υπέροχες διακοπές σε αυτό το ασφαλές και άνετο σκάφος, με μεγάλους χώρους ενδιαίτησης και διαμονής.
Λόγω της άνεσης του, είναι ιδανικό για οικογένειες με μικρά παιδιά (αυτός ήταν και ο λόγος που εγώ το επέλεξα, έχω και ο ίδιος οικογένεια με μικρά παιδιά), για ηλικιωμένους ανθρώπους, για πολύ ψηλούς ανθρώπους (αφού σε όλο το σκάφος ένας άνθρωπος 2,20μ δεν θα χρειαστεί να σκύψει πουθενά, και θα χωράει και στα κρεβάτια), για ανθρώπους που ταξιδεύουν με το σκυλάκι τους (διότι το σκάφος έχει άνετο χώρο με σκιά, για να μην κινδυνεύει ο μικρός σας φίλος από τον ήλιο ή από το να πέσει στην θάλασσα), είναι ιδανικό και για όλους όσους έχουν δυσκολίες στην κίνηση και στο περπάτημα.
Με τον επιπλέον εξοπλισμό που έχουμε τοποθετήσει, μπορούν να φιλοξενηθούν και άνθρωποι με σοβαρές αναπηρίες, και οι χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων.
Το σκάφος διαθέτει 4 διπλές καμπίνες και 2 μπάνια.
 Το σκάφος αυτό είναι κατάλληλο πάνω από όλα για όσους δεν έχουν ξανά-ταξιδέψει ποτέ στην θάλασσα με ιστιοπλοϊκά σκάφη, για πολλούς λόγους:
·         Κατά την διάρκεια του ταξιδιού ο επιβάτης βρίσκεται πάντα προστατευμένος από το «σπρέυ» της θάλασσας ή από τον ήλιο (εάν το επιθυμεί).
·         Το σαλόνι του σκάφους βρίσκεται πάνω από το επίπεδο της θάλασσας, και αυτό το γεγονός εξουδετερώνει την ναυτία, σε όσους είναι επιρρεπείς σε αυτήν ή είναι άμαθοι.
·         Το σκάφος είναι πολύ πλατύ, αυτό δημιουργεί μεγάλους χώρους και μεγάλες καμπίνες, ταυτόχρονα όμως λόγω του πλάτους του σκάφους αυτού, όταν ταξιδεύουμε, δεν παίρνουμε μεγάλες κλίσεις όπως τα άλλα ιστιοπλοϊκά, κάτι που τρομάζει τους άπειρους επιβάτες των άλλων ιστιοπλοϊκών σκάφων
·         Το σκάφος αυτό έχει ταξιδέψει με ανθρώπους που είχαν σοβαρά κινητικά προβλήματα, και γι αυτόν τον λόγο έχουν τοποθετηθεί σε όλους τους χώρους κάποιες επιπλέον χειρολαβές για να διευκολύνουν την στήριξη των επιβατών. Αυτές οι χειρολαβές εκτός του ότι είναι καλαίσθητες, εξυπηρετούν όλους τους επιβάτες για ασφαλή μετακίνηση εντός και επί του σκάφους.
Το "
HELLAS 1" είναι ένα απόλυτα εξειδικευμένο σκάφος
Το "
HELLAS 1" είναι ένα σκάφος που έχει κατασκευαστεί εξ αρχής για την χρήση και τον χειρισμό του από ανθρώπους με αναπηρίες. Το σκάφος αυτό είναι "one off" (δηλαδή πρωτότυπο-μοναδικό στο είδος του), χειροποίητο, με τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό που επιτρέπει την ασφαλή του χρήση και την ανεμπόδιστη προσπελασιμότητα.
Το σκάφος αυτό θα βρίσκεται στην Ελλάδα στις αρχές του 2007 και θα έχει πολλαπλή δραστηριότητα:

        ·         Συμμετοχή σε αγώνες ανοιχτής θάλασσας, με πλήρωμα αποτελούμενο από ανθρώπους με σοβαρές αναπηρίες

        ·         Εκμάθηση ιστιοπλοΐας σε ανθρώπους με σωματικές ανικανότητες και ηλικιωμένους.

        ·         Ταξίδια-διακοπές  με συμμετοχή στα δρώμενα όλων όσων το επιθυμούν, ακόμα και αν είναι χειριστές αναπηρικών αμαξιδίων.

Το σκάφος διαθέτει 3 διπλές καμπίνες και 3 μπάνια, μπορεί να φιλοξενήσει και 2 επιπλέον επιβάτες στο σαλόνι.
Διακοπές με ιστιοπλοϊκά σκάφη
Διακοπές στα Ελληνικά νησιά με ιστιοπλοϊκά σκάφη σημαίνουν λαμπερός ήλιος, καταγάλανη θάλασσα, πολύ κολύμπι σε πεντακάθαρα νερά, μαγευτικά τοπία, επισκέψεις σε ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους, διασκέδαση. Ταξιδεύοντας στα νησιά σημαίνει να απολαύσουμε και τους μεζέδες, την γαστρονομική πανδαισία των χρωμάτων, των αρωμάτων και την γεύσης.
Ότι και να περιγράψει κάποιος, αν δεν έχει ζήσει ο άλλος την μοναδική αίσθηση ελευθερίας και αυτονομίας που προσφέρει ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος, δεν είναι δυνατόν να αποδοθεί η πραγματικότητα με κάποιες λέξεις.
Η συνήθης αφετηρία εκκίνησης των ταξιδιών μας είναι η μαρίνα του Φαλήρου, ενώ οι προτεινόμενοι προορισμοί και οι αντίστοιχες διαδρομές μπορούν να επιλεγούν ή να προσαρμοστούν σύμφωνα με τις υφιστάμενες καιρικές ή άλλες συνθήκες. Αλλαγές στο λιμάνι αφετηρίας ή κατάληξης μπορούν να γίνουν κατόπιν συνεννόησης.
Ενδεικτικό πρόγραμμα μιας εβδομαδιαίας εξόρμησης:
Τετάρτη, 12:00 απόπλους για Επίδαυρο, διάρκεια ταξιδιού 3 ώρες και 30 λεπτά.
Πέμπτη, απόπλους το μεσημέρι, πλεύση μιας ώρας, κολύμπι στο νησί Αγκίστρι. Το απόγευμα πλεύση 2 ωρών, προσέγγιση στον Πόρο.
Παρασκευή πρωί, πλεύση μιας ώρας, στάση για κολύμπι στις νησίδες Τσελεβίνια. Το μεσημέρι πλεύση άλλες δύο ώρες, άφιξη στην Ερμιόνη, βόλτα στο δάσος από προσβάσιμη διαδρομή.
Σάββατο πρωί απόπλους για τις Σπέτσες, πλεύση μιάμιση ώρα, πέρασμα ανάμεσα από Σπέτσες-Σπετσοπούλα, μπάνιο σε μαγευτικό κόλπο. Το απόγευμα πλεύση δυόμιση ώρες, κατάπλους στην Πλάκα Λεωνιδίου.
Κυριακή πρωί, πλεύση 2 ωρών προς Πόρτο Χέλι, στάση για κολύμπι στην Χηνίτσα. Το απόγευμα κατάπλους στην Ύδρα μετά από πλεύση δυο ωρών.
Δευτέρα πρωί, πλεύση 2 ωρών προς παλιό Ρώσικο Ναύσταθμο του Πόρου, κολύμπι, το απόγευμα πλεύση άλλων 2 ωρών, κατάπλους στην Πέρδικα της Αίγινας.
Τρίτη, απόπλους για νησίδα Μονή, μπάρμπεκιου στην παραλία, το απόγευμα πλεύση 3 ωρών, κατάπλους στην Αθήνα.
Κατά την διάρκεια της πλεύσης θα γίνεται πρακτική εξάσκηση της ιστιοπλοΐας από τους συμμετέχοντες, ενώ στους προορισμούς θα διδάσκονται ωριαία θεωρητικά μαθήματα Ιστιοπλοΐας, Ναυτιλίας, Προσανατολισμού και Μετεωρολογίας.
Στους προορισμούς θα υπάρχουν επισκέψεις στα αξιοθέατα της περιοχής, ενδεικτικά αναφέρονται το καταφύγιο αγρίων ζώων της Αίγινας, το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, το Μουσείο της Ύδρας κλπ.
Επικοινωνία:
Το γραφείο μας λειτουργεί καθημερινά από τις 9:00 μέχρις τις 17:00, εκτός Σαββάτου-Κυριακής.
Μπορείτε να επικοινωνείτε άμεσα στα τηλέφωνα 210 9850268 και
210 9850169 είτε με
fax στο 2109850016
Περισσότερες πληροφορίες, φωτογραφικό υλικό καθώς και ένα ενδεικτικό βίντεο των δραστηριοτήτων μας θα βρείτε στην ιστοσελίδα
www.sailing4all.com που είναι δίγλωσση, και Ελληνικά και Αγγλικά.
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
antonismangos@gmail.com

Αντώνης Μάγγος, πρόεδρος της εταιρείας

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΕΣ ΝΑΥΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΝΕΠΑ

Εσπέρου 19-17561 Παλαιό Φάληρο

Your browser doesn't support Java.

Useful links

Ancient Greek cities
Corinth
Sparta
Argos
Mykenae
Olympia

Alphabetical List of Archaeological Sites
Ancient Epidavros
Alphabetical List of Monuments

Athens International airport

Athens 2004

Greek National tourism Organization

Hellenic history on the internet

Hellenic Chamber of Shipping

SITESAP

Greek disabled magazine

Sailability organisation

Our Agents:
USA:
Thalea Lyras

GERMANY: Heinz Stoehr

England: Jon Chandler


 

Μπορείτε να μας επισκεφτείτε στο Καλαμάκι, να μας τηλεφωνήσετε για οποιαδήποτε πρόταση, απορία ή διευκρίνηση, στα 210 9850168-9 από τις 9:00 μέχρι τις 17:00, είτε στο fax: 210 9850016, είτε με email στην dryachting@hotmail.com
Disabled access sailboats charters accessible for wheelchair users, accessible sailing in Greek islands skippered cruises for seniors or families with small children, sail boats holidays for pet lovers sailing charters holidays in Athens 2004 Greece archaeological and historical visits

 

Ιστιοπλοϊκές διακοπες προσβάσιμες σε όλους, ακόμα και σε όσους έχουν δυσκολία στην κίνηση και την όραση

Προσπέκτους